Jednoduchy a vyborny dezert. Na blogu je uz pridanych niekolko receptov na tento tradicny taliansky dezert, ale verim, ze kombinacia kokosovej chuti s lahodnou cokoladovou polevou urcite nesklame. Naozaj k tomuto dezertu nie su potrebne siahodlhe komentare, len kratke doporucenie vyskusat ho.......
Ingrediencie:
120 ml mlieka
7 g zelatiny ( 1 PL plna)
360 ml slahackovej smotany
50 g cukru
1 vanilkovy lusk ( pripadne pouzite vanilkovy cukor)
50 g struhaneho kokosu
cokoladova poleva:
250 ml slahackovej smotany
100 g horkej cokolady
Postup:
Zelatinu zalejeme mliekom a nechame cca 10 min. napucat. Do smotany pridame struhany kokos, vanilkovy struk ( zrniecka) ( prip. vanilkovy cukor), cukor. Zahrejeme ( nevarime) len pokym sa roztopi cukor. Odstavime. Mlieko so zelatinou mierne zahrejme, kym sa zelatina rozpusti. Smotanu precedime cez sitko do rozpustenej zelatiny a premiesame. Naplnime pohare a odlozime do chladnicky stuhnut minimalne na 6 hodin. Najlepsie cez noc. Smotanu na cokoladovu polevu zahrejeme a nalameme cokoladu do smotany. Dobre premiesame, kym sa cokolada rozpusti. Polevou polejeme vrch stuhnutej panna cotty a odlozime este do chladnicky stuhnut aspon na hodinu. Mozeme zdobit kokosovymi platkami. Dobru chut!
Musím sa priznať, ja som žiadnu panna cottu doteraz ešte ani nejedla. Práve sme tu doma skonštatovali, že u nás sa veľmi neoplatí piecť žiadne zákusky, okrem kysnutých koláčov a takých bežných múčnikov. Už som ti niekde písala, že pred týmito sviatkami som iba naplnila hotové pláty, ktoré po troške ešte stále vyťahujem z mrazničky. Stále sa ťa zabudnem spýtať, či už máte prírastok v rodine a ak, tak čo?
OdpovedaťOdstrániťInáč, pred pár dňami som kúpila kokosový orech, ale nie ako objekt nášho mlsania, ale ako budúce kŕmidlo pre vtáčiky :-)
Danielka, prepac, ze az teraz sa ozyvam, ano uz mame malu vnucku. Som z nej uplne hotova. Je to nadherne zdrave , silne dievcatko. Bola som zaujata touto radostnou udalostou. Keby stastie kvitlo, tak urcite je zakvitnuty cely svet. Prezivam velmi intezivne prichod nasej vnucky a je to to najkrajsie obdobie mojho zivota. Panna cottu vyskusaj, je to velmi jednoduchy taliansky dezert. Pa a dakujem za navstevu aj za komentarik
OdstrániťPrišla som sa sem pozrieť po dlhšej pauze a našla som si odpoveď. Chápem ťa, že si mala iné starosti, ako odpovedať na zvedavé otázky blogerky :-) Gratulujem k babičke a je jedno, či ťa raz vnučka bude volať tak, či onak. Malej prajem hlavne veľa zdravia.
OdstrániťDakujem pekne za mile slovicka :) Mala je rozkosna, velmi som si uzivala nase spolocne chvile...pa
OdstrániťTak to vyzerá priam božsky! Recept zapisujem a v čo najkratšej dobe ho určite vyskúšam. :)
OdpovedaťOdstrániťdufam, ze neskalme :)
OdstrániťVypadá to úžasně, hned bych ochutnala :-) Kokos mám moc ráda, takže určitě vyzkouším. Anny
OdpovedaťOdstrániťMila Anna bude mi potesenim....pekne pozdravujem
OdstrániťAhoj,chcem sa spytat kolko poharov z toho asi je?dik za info.maca
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, velmi sa ospravedlnujem za moju neskoru odpoved. Nas maly prirastok do rodiny mi zabera vsetok cas :)...Zavisi od toho ake velke pohare pouzijes, mne vysli tieto tri velke, ale kludne mozes rozdelit na 4, isto to budu postacujuce porcie. :)
Odstrániť