Ingrediencie:
1 pohar hladkej muky
1 pohar kyslej smotany
1 pohar praskoveho cukru
1 prasok do peciva
1 vanilkovy cukor
1 pohar mletych orechov ( ja som dala 1/2 mletych a druhu 1/2 som iba posekala)
1 pohar Granko ( nemala som Granko, tak som dala Nesquick)
3 vajcia
125 ml oleja
1 pohar=250ml ( suroviny som davala asi 1 cm od vrchu pohara)
Poleva:
3/4 pohara (150g ) praskoveho cukru
1 PL vody
1KL oleja
Postup:
Vsetko v iske spolu zmiesat, vyslahat slahacom a dat do formy upiect pri 170 stupnoch C 1 hodinu. Nechame vychladit a polejeme cukrovou polevou, kotru sme si pripravili zmiesanim preosiateho cukru, vody a oleja. Vrch mozeme ozdobit podla lubovole. Ja som volila kandizovanu pomarancovu koru. To je vsetko !
Dobru chut !
Mila Adrianna babovka ten pekla 100% ten tyden mam tak chut jesses tvuje recepte so supr hrzky tebe zdraviii Karin
OdpovedaťOdstrániťKarin, nech sa ti dari...a hlavne nech chutna..zdravim ta Adriana
Odstrániťvyborne vyzera babovec a este nadherne dozdobenie :)))
OdpovedaťOdstrániťdakujem pekne marysity:)))
OdstrániťJé, ty to umíš vždycky tak nádherně nazdobit! A to ani nemluvím o bábovce.. určitě musela být výtečná :)
OdpovedaťOdstrániťdakujem pekne za mily komentarik:)))) veru bola vytecna:))) doporucujem skusit...
OdstrániťAdrianka, fotky a bábovka sú nádherné! :-)).....robievam podobnú, tiež z kyslej smotany, je výborná :-)
OdpovedaťOdstrániťMôžem poprosiť o váš recept na babovku?Ďakujem Hanka
OdstrániťIvetka , dakujem za pochvalu... ja som nasla tento recept u Martusky na MMB a veru nelutujem, ze som vyskusala...
OdstrániťMily Hanka, nerozumiem vasej ziadosti???????? aky recept?
OdstrániťNádherné Aďka už sa len zahryznúť :-)
OdpovedaťOdstrániťDakujem velmi pekne, bola fakt vyborna. Ja sice nie som moc na babovky, ale toto bola taka rychlovka a ucel splnila - dokonale:)))
OdstrániťAdrianko, úžasné fotky! A naprosto neodolatelně ozdobená bábovky! Moc se ti povedla, hned bych ji ochutnala :)
OdpovedaťOdstrániťKatuska ty vies byt vzdy taka mila... dakujem za velmi mily komentarik...:)))
OdstrániťBábovku som upiekla - je úžasná ! Ale moje deti majú radi len vanilkové.....Ak by som vynechala granko , mala by som dať viac cukru ?
OdpovedaťOdstrániťMily anonym, nemam vyskusane, tak neviem zodpovedne poradit....nemyslim, ze by tam trebalo viac cukru....staci vsak ochutnat a posudit....skor si myslim, ze bude viac nadychana, kedze granko obsahuje aj kakao a kakao ma tendenciu robit cesto tuhsim...budem rada, ak mi das vediet ako to dopadlo bez granka....:)
OdstrániťVynikajuca babovka, vsetkym clenom rodiny velmi chutila.
OdpovedaťOdstrániťAdrianka máte fajn recepty :-) a túto bábovku vyskúšam isto,lebo vyzerá super a šťavnato.
OdpovedaťOdstrániť