Ingrediencie:
4 bielka
stipka soli
240 g jemneho krystaloveho cukru ( 60g na 1 bielko)
2 KL Solamylu
1 KL matoveho extraktu
150 g tmavej cokolady
300 ml slahackovej smotany ( u mna Double cream)
1-2 PL preosiateho praskoveho cukru
na ozdobu:
zrniecka s granatoveho jablcka a matove listky
Postup:
Pripravime si plech na pecenie. Na papier na pecenie ( na opacnu stranu ) obkreslime kruh o priemere 22 cm. Papier polozime na plech. Bielka slahame so stipkou soli. Ked zacnu beliet, pridame po lyziciach krystalovy cukor a slahame kym su bielka pekne leskle,biele a metlicky zanechavaju stopy. Potom zaslahame preosiaty Solamyl a matovy extrakt. 1/3 z bielkov odoberieme do cukrarenskeho vrecka a do zbytku bielkov opatrne zamiesame 70 g nadrobno posekanej cokolady (moze byt aj postruhana na velkych ockach). Na predkresleny kruh nanesieme cokoladovu penu a okolo cukrarenskym vreckom urobime pusinky. Ruru predhrejeme na 120 stupnov C a susime tortu minimalne 50 minut alebo aj hodinu. Ruru vypneme a tortu nechame v rure vychladnut. Dvierka mierne pootvorime. Potom roztopime nad parou zbytok cokolady . Ak je cokolada velmi husta, mozete pridat kusok cery ( asi vo velkosti vlasskeho orecha). Pokvapkame korpus aj pusinky cokoladou a nechame ju stuhnut. Mozete vlozit do chladnicky, skor stuhne.
Dobru chut !
ježiši mnaaam
OdpovedaťOdstrániťRadko, ved tebe ma kto upiect:)))
Odstrániťtak toto je už umelecké dielo, ktorého bonusom je, že aj fantasticky chutí! :)
OdpovedaťOdstrániťDakujem, ale nie je to nic zlozite:)))
OdstrániťNikdy som pavlovu nerobila ani nejedla, hoci mam jednu matnu spomienku z detstva na cosi podobne (velmi mi to chutilo)... a teda uz davno je pavlova pre mna vyzvou. Kedze je to dobre vyuzitie bielkov, raz musim skusit. Hovorite, ze nic zlozite? Tak coskoro... Teraz vsak odtialto odchadzam, lebo sa na to neda pozerat, taku mam chut!
OdpovedaťOdstrániťto je proste bomba!!! hned hned hned by som si dala poriadny kusisko! mnam! :)))
OdpovedaťOdstrániťWaw ! to je ale provokácia :-) na chuťové bunky , nádhera Adrika .
OdpovedaťOdstrániťprekrasna torticka,Adka :)ja pavlovu robim strasne rada,a dokonca aj dost casto,lebo vzdy mi zostanu nejake bielka :)no,ale tato tvoja sa mi extraaaa paci :)
OdpovedaťOdstrániťwow Adrianka, to je nádhera a aj tie fotky, obdivujem a tlieskam :-)
OdpovedaťOdstrániťAhoj Adi, další nádherný receptík. Mňam. :-D
OdpovedaťOdstrániťAdrika, k okamžitému sežráni !!!!
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, neopísateľné.. nádhera!
OdpovedaťOdstrániťAdrika, toto je asi najkrajšia Pavlova, akú som v poslednej dobe videla! :)) ... kombinácia mäta + čokoláda + pavlova musí byť výborná, hneď ako zoženiem mätový extrakt tak si ju urobím :))
OdpovedaťOdstrániťTak toto musí byť úúúúúúúúžasná mňamka,ale kde zohnať mätový extrakt?
OdpovedaťOdstrániťBabka -zabka, dakujem. Na SVK aspon aroma sa da kupit tuto: http://www.korunaplus.sk/Ar%C3%B3mydezertn%C3%A9_pasty_ochucovadl%C3%A1/Ar%C3%B3ma_100g_pepermintov%C3%A1_5g40_[11]?ItemIdx=18
Odstrániťjé, samé dobroty tady, dortík vypadá úžasně :-))
OdpovedaťOdstrániťAjka
fakt krasna. pusinky na vrchu su skveli napad.
OdpovedaťOdstrániť