nedeľa 1. septembra 2013

Syrove pagaciky





Tento vikend som skusala tri nove recepty. Jedine tieto pagaciky si zasluzia miesto medzi receptami na mojom blogu. Uz velakrat sa mi stalo, ze ma nieco zaujalo, ale zial vysledny efekt nebol uspokojivy. Tieto pagaciky su vyborne, chutia skvele aj teple aj studene. Ich velkou vyhodou je, ze nemusia kysnut a cesto spotrebujete do poslednej omrvinky. Priprava pagacikov nie je narocna a zvladne ich aj  zacinajuca gazdinka.

Ingrdiencie:
400 g polohrubej muky
30 g cerstveho drozdia ( u mna 1 sacok suseneho)
250 g roztopeneho masla
200 ml kyslej pochutkovej smotany (prip. Greek style jogurt)
150 g struhaneho udeneho syra ( moze byt aj neudeny)
1-2 KL soli (mnozstvo regulujte podla slanosti syra)

okrem toho:
2 zltka na potretie
cca 50 g struhaneho syra na posyp

Postup:
Vsetky suroviny zmiesame v miske a vypracujeme krasne, makke cesto. Netreba ho nechat kysnut. Na pomucenej doske rozvalkame cesto. Ja som rozvalkala na hrubku asi  6mm, ale je doporocujem na hrubku 1cm a vykrajovat male chutne pagaciky - take jednohubky. Z uvedeneho mnozstva mi vyslo 40 ks pagacikov s formou o priemere 5cm. Pagaciky ulozime na na plech vylozeny papierom na pecenie vo vzdialenosti asi 2 cm od seba. Potrieme rozslahanym zltkom a posypeme syrom. Pecieme vo vyhriatej rure pri teplote 180 stupnov C asi 15-20 minut do zlatista.



15 komentárov:

  1. Veľmi krásne sa Vám vydarili, rozhodne ich vyskúšam ale rozmýšľam nad tým, že mám doma práve čerstvé oškvarky, čo by to spravilo, keby som ich pridala do cesta?

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Marika dakujem za navstevu aj za mily komentarik :) ....nemiesala by som syr s oskvarkami....myslim, ze obe su dost vyrazne chute...ked oskvarkove, tak oskvarkove a ked syrove, tak syrove...tot moj nazor :)....i ked kazdy z nas ma ine chute :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. ďakujem za radu, vyskúšala som a krásne sa vydarili a ako som sa tak pozerala aj na iné Vaše recepty tak určite z nich viacero vyskúšam, krásna stránka, prehľadná, pozdravujem

      Odstrániť
  3. Jeeeeej, paradny recept, paradny blog....nahodne som ta tu objavila a kolko inspiracie za jeden vecer:-))))) Zijem v UK...a vidim, ze to nie je tak nerealne zrealizovat maminkine recepty:-)))) Diiiiiiik

    OdpovedaťOdstrániť
  4. ani neviem opísať, aké chute si mi narobila............sú nádherné, tie fotky robíš čoraz profesionálnejšie.....

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Recept si dávám do záložky a vyzkouším.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. vase receptiky som citala este doma na sk, na mmb.teraz som objavila tento vas skvely blog. momentalne zijeme v bruseli a na zajtra idem skusit s greckym jogurtom-namiesto smotany, vase pagaciky pre slovenskych priatelov :). dufam, ze sa mi vydaria.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. jej tak to sa tesim....som rada, ze ste objavili moj blog....ja velmi casto pouzivam greek style jogurt....mam ho velmi rada a casto pouzivam aj creme fraiche....pagaciky su fajn, ale tie kapustove ( mam tiez na blogu a myslim aj na MMB ich mam) sa mi vidia este omnoho lepsie...tak nech sa vam dari a dufam, ze si vasi priatlia pochutnaju :)....dakujem za navstevu a tesim sa na dalsiu :)

      Odstrániť
    2. pagaciky sa vydarili, prave som jeden este teply ochutnala :-). super! krasne narastli a chutovo su fajn. makkucke a vonave...:-)

      Odstrániť
  7. pagaciky su uz v rure, rastu a rastu :). az potom som si vsimla, ze moja kocka drozdia mala az 43g, ale snad to nevadi:). nabuduce rozhodne vyskusam aj tie kapuste, len sa mi zdali pracnejsie a dnes toho casu nemam nazvys. urcite vas budem sledovat dalej, mate tu skvostne receptiky, o foto ani nehovorim, super.

    OdpovedaťOdstrániť
  8. robila a som ich a idem zase :) su neskutocneeeee a vzdy je po nich len taky lupot :)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. najlepsie pagace ake existuju. V robote s nimi vzdy zoznem obrovsky uspech a kazdy, komu ich dam ochutnat, chce aby som ich piekla znova a znova. Som rada, lebo neviem velmi piect, ale toto vzdy zvladnem :)

    OdpovedaťOdstrániť
  10. dnes som ich urobila a sú famózne. Urcite budem sledovat a skusat dalej Vase recepty.

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Dnes som robila vaše pagáčiky, recept rychly, nenarocny a vysledok skvely...super

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)