štvrtok 3. októbra 2013

Karamelova torta Lindt


 Znamy svajciarsky vyrobca  kvalitnej cokolady s takmer dvesto rocnou tradicou uvadza  na trh novy vyrobok Karamelove bonbony -  Lindt LINDOR Caramel .

Snivate o cokolade? Objavte  cokoladove bonbony  Lindt a vychutnajte si chvile stravene v ich splocnosti, ktore patria iba vam. Po zlomeni jemnej cokoladovej skrupinky objavite neodolatelne jemnu, hladku napln, jemne topiacu sa, ktora pohladi vsetky vasej zmysly a zavedie vas na miesto, kde sa sny o cokolade menia na skutocnost.




 Pripravila som pre vas nepecenu karamelovu tortu Lindt, kde som pouzila tieto nove karamelove bonbony Lindt  LINDOR Caramel.  Torta rozhodne nie je ziadnou dietnou zalezitostou. Chcela som vsak nieco vynimocne, tak ako su vynimocne tieto karamelove bonbony.


Karamel, karamel, karamel. Karamelove bonbony, karamelovy puding s mascarpone a vsetko  ukoncene karamelovou polevou.  Milovnici karamelu si zarucene pochutnaju na tejto karamelovej dobrote....

Ak radi sutazite davam do pozornosti: "Milujete sport a čokoládu Lindt? Pak právě pro Vás je tu soutěž o sportovní tašku vlastnoručně podepsanou tenisovou hvězdou Rogerem Federerem, ve které se ukrývá 1000 pralinek Lindor Caramel. " 
Viac na FB stranke    Lindt čokoláda, CZ - SK

Ingrediencie:
rozpis na tortovu formu o priemere 20 cm

150 g maslovych susienok
80g  roztopneho masla

I. vrstva
500 ml bieleho jogurtu ( u mna Greek style jogurt)
250 ml  slahackovej smotany
1-2 PL praskoveho cukru
200 g karamelovych bonbonov - Lindt Lindor Caramel
20 g praskovej zelatiny

II. vrstva:
800 ml mlieka
2 karamelove pudingy
250 g mascarpone
8 PL krystaloveho cukru
50 ml slahackovej smotany
15 g praskovej zelatiny

III. vrstva
200 ml slahackovej smotany
na karamelovu polevu:
2 KL karameloveho pudingu v prasku
3 KL krystaloveho cukru
2 KL oleja
100 -150 ml vody

Postup:
Tortovu formu  ( spodok) vylozime papierom na pecenie . Obruc pripevnime tak, aby nam okraje paiera previsali. Umozni nam to lepsiu manipulaciu s hotovou tortou. Pripravime si najprv  keksikovy zaklad. Susienky postruhame (pomelieme). Maslo dame roztopit a zlejeme postruhane susienky. Premiesame a zmes dobre utlacime na dno tortovej formy. Odlozime na 30 minut do mraznicky.


Karamelove bonbony Lindt Lindor Caramel nastruhame na struhade na jablcka, prip. nasekame na miniaturne kusky. Doporucujem struhat, je to trochu babracka, ale stoji zato.
Zelatinu pokropime 2-3 PL vody a nechame napucat.
Ked je zelatina napucana odoberieme zo slahackovej smotany 50 ml a zalejeme nou zelatinu. Na miernom ohni za staleho miesania zahrievame, kym je hmota tekkuta.
 Jogurt zmiesame s praskovym cukrom a pridame k nastruhanymi bonbonom              
Asi 2PL  odoberieme a rozmiesame v rozpustenej zelatine a pridame k zbytku jogurtovej hmoty. Dobre rozmiesame , aby sa zelatina dostala do celej zmesi 
Nakoniec jemne zamiesame dotuha vyslahanu slahackovu smotanu                                                               

Tuto karamelovu hmotu natrieme na susienkovy zaklad , urovname a odlozime do chladnicky, kym si pripravime dalsiu vrstvu.
Z mlieka, pudingu a cukru uvarime husty puding. Nechame ho vychladnut, obcas premiesame, aby sa nam neutvorila koza na povrchu.
Do vychladnuteho pudingu rucne zamiesame mascarpone. Zelatinu dame napucat. Postupujeme rovnako ako pri prvej vrstve. Rozpustenu zelatinu  vmiesame do pudingovo-mascarponovej zmesi.

Pudingovu zmes nalejeme na karamelovu, zahladime a odlozime stuhnut do chladnicky.
 Slahackovu smotanu vyslahame dotuha a nanesieme ju na stuhnuty karamelovy puding. Nezarovnavame, ale pomocou polievkovej lyzice urobime priehlbinky a jemne pokvapkame karamelom. Pred podavanimm odstranime obruc a papier zo spodku torty. Prelozime na podnos. Tortu drzime v chladnicke.


Karamelova poleva.
Cukor, puding, olej a vodu dame zvarit. Vodu dame iba 100 ml a postupne pridavame vodu podla potreby. Karamel ma mat polohustu konzistenciu.



13 komentárov:

  1. Tak toto ma naozaj zaujalo. Torta nemá chybu! Keď ich zazriem v obchode tiež s nimi niečo vyskúšam.

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Prajem pohodový deň, krásna torta a určite aj veľmi chutná. Kde sa dajú kúpiť prosím bonbóny Lindt Lindor Caramel? Ďakujem.

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Vyzerá úžasne, rozhodne je to perfektná svianočná tortička, určite nájdem príležitosť. Pred Tvojimi tortami mám veľký rešpekt, normálne mám strach sa do nich pustiť, v obave že to popabrem.

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Jé, to je úžasný dortík, hned bych si kousek vzala:-)))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adka, ja z Teba odpadavam. Neskutocne, ake veci vymyslas!! Super, super, super!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Adrika, tak karamel u mňa boduje hned po bielej čokoláde. Tortička je úžasná. Určite vyskúšam, ale teraz som zameraná na kilimandžáro pre moju susedku, ktorá bude mať v novembri 72 rokov a ktorú minimálne raz do týždna kŕmim koláčmi :-D. Dufam, že sa vydarí.
    Inak nahodila si zase skvelé recepty, klobúk dolu. Lajkla som Ti, čo som mohla :-).
    PS: na tvoj blog som vošla cez iný blog. Cez môj to nejde a nejde...
    Teším sa na ďalšie úžasné dobrotky. Pa

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Adrika, tak karamel u mňa boduje hned po bielej čokoláde. Tortička je úžasná. Určite vyskúšam, ale teraz som zameraná na kilimandžáro pre moju susedku, ktorá bude mať v novembri 72 rokov a ktorú minimálne raz do týždna kŕmim koláčmi :-D. Dufam, že sa vydarí.
    Inak nahodila si zase skvelé recepty, klobúk dolu. Lajkla som Ti, čo som mohla :-).
    PS: na tvoj blog som vošla cez iný blog. Cez môj to nejde a nejde...
    Teším sa na ďalšie úžasné dobrotky. Pa

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Vyzerá neskutočne dobre, v poslednej dobe nestačím oči očiť : ) neskutočne kreácie vytváraš

    OdpovedaťOdstrániť
  9. bože,to je vela čítat nieto ešte robit,ale vypadá to lákavo..

    OdpovedaťOdstrániť
  10. v ktorom obchodnom centre najdem Lindt caramel bonbony?Nikde ich neviem zohnat,len tie obycajne mliecne,Adka prosim porad :) dakujeeeeem

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mily anonym neviem na Slovensku ktora obchodna siet ich ponuka....v Anglicku ich maju vo vsetkych obchodnych retazcoch ....skus napisat na https://www.facebook.com/lindtczsk?fref=ts ....urcite ti opovedia :)

      Odstrániť
  11. Tak ideme na to... Ale že je to teda riedne drahá tortička. Lindt karamelové 7 eur :( nuž musí stačiť aj lindt karamelová čokoláda ;)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)