Recept na tento zakusok som priniesla este v roku 2009 z nejakej polskej stranky . Bolo to v case, ked som zacala verejne publikovat recepty na stranke MMB. S tymto receptom je spojenych vela prihod a aj vela patalii ( casto si moju pracu prisvojovali rozni necestni ludia)a vydavali ju za svoju. Ano, dobre a odskusane recepty publikujem na inspiraciu pre verejnost, pre priatelov, pre znamych pre moju rodinu, ale nie nato, aby si moju pracu privlastnoval niekto iny a uverejnil recept od slova do slova na svojej stranke a aj s mojimi fotografiami a vydaval to za svoju pracu.
Zakusok sa tesi velkej oblube aj po tolkych rokoch a preto som sa rozhodla recept na tento velmi chutny zakusok uverejnit aj na mojom blogu. Mozno pride niekomu jeho nazov cudny, ale ja som ponechala jeho povodny nazov. Recept som trochu upravila oproti povodnemu receptu. Pouzila som maslo a miesto vanilkoveho cukru vanilkovy extrakt. Ten , kto este nevyskusal tento chutny zakusok, tak sup-sup vyskusat ho.
rozpis je na plech 27x37 cm ( vnutorna strana)
Cesto:
1 pohar nemleteho maku
6 bielkov
3 zltka
1 pohar práškového cukru
1 pohar polohrubej muky
1 Maslo 250 g
1 a1/2 KL prášku do pečiva
2 PL kokosovej mucky (struhany kokos)
Krem:
1 maslo 250 g
3 zltka
6-8 PL kryst. cukru
1 KL vanilkoveho extraktu
1 pohar mlieka
1 Zlaty klas alebo vanilkovy puding
2 KL nescafe
stava z 1/2 citrona
rum prip. rumova aroma
Punc:
1/2 pohara prevarenej vody
1 PL kryst. cukru
100ml rumu
2 KL citronovej stavy
Ozdoba: 1 1/2 balika okruhlych detskych piskotiek
hrozienka
Poleva:
100 g cokolady, cca 1 KL masla, 2 PL oleja,
1 pohar=250 ml
Postup:
maslo rozpustime na miernom ohni |
v miske zmiesame muku, mak, prdopec. kokos, pr. cukor |
do pripravenej suchej zmesi pomalym prudom vlievame roztopene maslo izbovej teploty. Miesame, kym sa nam hmota nespoji |
po jednom vmiesame 3 zltka |
chvilu dobre preslahame mixerom |
opatrne vmiesame tuhy, zo 6 bielkov vyslahany sneh |
pecieme na plechu vylozenom papierom na pecenie pri teplote 200stupnov cca 20 minut, rozmer plechu je 27cmx37cm. Je to rozmer vnutornej strany spodnej casti plechu |
v pohari mlieka rozslahame 3 zltka, 1 vanilkovy puding a za staleho miesania uvarime husty puding |
v 1 KLstudenej vody rozpustime 2 KL nescafe |
maslo vymiesame,po lyziciach pridame vychladnuty puding, rum podla chuti cca 50 az 100 ml alebo 1/2 flasticky rumovej aromy, citronovu stavu a rozpustenu kavu, dobre vymiesame |
uz naukladane piskotky |
nad parou rozpustime cokoladu. Do cokolady som pridala taky tensi platok masla a asi 2 PL oleja a dobre vymiesala nahladko. Cokolada ma byt riedsia, kedze "prsia" su nou iba pomazane. |
kolacik krajame pomedzi piskotky, tak , aby na jednom kusku boli dve piskotky, akoze cernoskine prsia alebo ze by prsicka?:)) |
Recept som si prekopirovala z mojich prispevkov na MMB. Usetrila som si pracu :). Dufam, ze vas recept oslovil a coskoro ho vyskusate.
Tento zakusok som uz piekla velakrat a kazdy kto ho ochutnal, tak si ho pochvaloval.
Tu su fotografie z jeho poslednej pripravy:
toto je fotografia z jeho prvej pripravy:
nejake foto z archivu:
a foto z posledneho pecenia:
Tento zakusok som uz piekla velakrat a kazdy kto ho ochutnal, tak si ho pochvaloval.
Tu su fotografie z jeho poslednej pripravy:
toto je fotografia z jeho prvej pripravy:
nejake foto z archivu:
a foto z posledneho pecenia:
parádny zákusok :-)
OdpovedaťOdstrániťAdi,uz aby bola u nas nejaka oslava.mňam
OdpovedaťOdstrániťAdriana du bist Unschlagbar Einfach SUPER einen Gruß Karin
OdpovedaťOdstrániť