pondelok 6. apríla 2015

Čokoládové vajíčka plnené skvelým pistáciovym krémom









Mila drobnost, ktora osviezi velkonocnu tabulu a da skvelu bodku za slavnostnym obedom. alebo moze byt aj sladkym pohostenim pre malych kupacov. Jednoduche na pripravu, ale ten krem.....hmmmm...rozhodne treba vyskusat . Tento lahodny, pistaciovy krem je taky vyborny, ze ja ho urcite pouzijem aj v buducnosti pri peceni nejakej  inej sladkej dobroty. Cokoladove vajicka som pouzila z obchodu, takze ze nejaku zhruba polhodinku tento mini dezert uzrel svetlo sveta.

Ingrediencie:
150 g bielej cokolady
5 g zelatiny v prasku
50 ml stavy z pomaranca
50 g mletych ( nesolenych) pistacii
200 ml slahackovej smotany
nahrubo nasekane pistacie na posyp
20 malych alebo 6 vacsich cokoladovych vajicok

Postup:
Zelatinu zalejeme 2 PL vody a odlozime bokom asi na 10 minut, kym napuci. Cokoladu za staleho miesania roztopime nad parou. Pridame mlete pistacie a premiesame, aby sme dostali jednotnu hmotu. Napucanu zelatinu zalejeme s pomarancovou stavou a na miernom ohne zahrejeme. Nevarime! Miesame, kym sa zelatina rozpusti. Asi 2 PL odoberieme z pistaciovej hmoty a pridame do pomarancovej zelatiny a dobre premiesame. Vmiesame ju do zbytku pistaciovej hmoty a dobre mixerom preslahame, aby sa zelatina dostala vsade. Misu s kremom schladime v studenej vode. Krem odlozime do chladnicky na 15-20 minut zachladit.  Medzitym do tuha  vyslahame slahackovu smotanu a vmiesame ju do schladneho ale este vzdy riedkeho pistacioveho kremu. Kratko preslahame. Nahriatym ale suchym nozom opatrne odrezeme vrch cokoladovych vajicok. Kremo dame do  cukrarenskeho  vrecka  a naplnime kremom cokoladove vajicka. Pred podavanim posypeme nahrubo posekanymi pistaciami.

2 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)