spolocna vecera v talianskej restauracii
iba pre zaujimavost , tento tanier ( teda to jedlo na nom) stal 32 libier:)
na zaver sme si este dali horucu cokoladu so snehovou pusinkou, kopcekom zmrzliny (uz ani neviem akej) a slahacky
V nedelu vecer sme mali pekny, nielen kulinarsky zazitok. Vecera pozostavala zo siedmych chodov. Trvala 3 hodiny. Boli to samozrejme mini porcie. Ku kazdemu jedlu sa podaval iny druh vina. Kedze nas obsluhovala dcerkina kamaratka, tak to vino nalievala trochu stedrejsie:)
Prvykrat v zivote som si pripadala ako Mrs. Elly Ewingova z Dallasu:) .Vecera, prostredie, obsluha naozaj boli na skvelej urovni . Mali sme dve mini predjedla - chutovky ( starter). Jedna s krabom a ananasovou penou, druha s mozarellou a susenymi paradajkami . Potom nasledovali raviolli so spenatom a ricottou, dva rozne druhy ryb, rozne upravene. Pri jednej z nich bolo uuuuuuuuuuuzasne brokolicove pure.
vsimnite si to zaujimave servirovanie. Miesto taniera akasi bridlicova doska . A to brokolicove pure v tvare listu. Clovek sa uci cely zivot. Je to moderne servirovanie jedla. Nie ako sme zvyknuti my, ze maso a kopu ryze alebo zemiakov k tomu:)
A potom prisiel steak so sparglou. Tak to vam poviem, ze taky lahodny steak som este v zivote nejedla a myslim, ze ani tak skoro jest nebudem. V minule som robila steak podla Evky a bola som za hviezdu, ze aky skvely sa mi podaril:). No teraz viem, ze ten moj steak sa na tento ani len z rychlika Kosice-Bratislava
n e p o d o b a l !!!!!!!!! Sorry za nekvalitne foto, ale potajme to lepsie neslo:(
potom sme mali skvely, lahky dezert. Citronove parfe s cucoriedkovym kompotom. Jednoduche ako facka, ale chutovo absolutne dokonale. Opat zaujimave servirovanie. Poharik bol taky mini skleneny valcek, ktory bol cimsi "prilepeny" o velky tanier. Bol zabezpeceny proti smyku. Opat v skutocnosti ovela krajsie ako na foto. Budem musiet polepsit sa v tom foteni:)Manzel si miesto tohto dezertu vybral rozne druhy syrov a k tomu pohar portskeho:) Jeho dezert som uz nemala sancu odfotit. Tak a este jeden dezertik na zaver:
Tento zakusok pozostava z tenkej piskoty, na ktorej je ovocna zelatinou spevnena pena, ozdobena zelatinovou rolkou plnenou plnkou. To biele je biela cokolada, v ktorej su na ozdobu nainstalovane cerstve bobule malin. Servirovanie opat na bridlicovej doske.
A uplne na zaver sme este ako bonus dostali na krasnom sklenenom podnose po tri bonbony. Biele s citronovu plnkou poliate bielou cokoladou. Tmave s karamelovou plnkou poliate horkou cokoladou. No a na izbe nas cakalo toto prekvapenie ako porozrnost podniku a nasej dcerky
Toto nebolo vsetko. Bolo toho ovela viac, ale snazila som sa uviest iba tie najzaujimvajsie kulinarske zazitky.
Adka, tak toto vyzera neskutocne...hned som hovorila mojmu manzelovi, ze aj ja chcem na taky vyletik:-)
OdpovedaťOdstrániťjááj, tak takýto výlet by sa páčil aj mne :))... Adrianka, ja by som tiež fotila absolútne všetko :)) ... tie miniporcie sú fascinujúce, však? ... to je úplne iná gastronómia ako v našich (slovenských) reštauráciách (česť výnimkám):))
OdpovedaťOdstrániť