Hruska varena v cervenom vine, plnena pomarancovo-orechovou plnkou obalena v snehovom kabatiku. Krasny a chutny dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.
Ingrediencie:
2 hrusky (vyberajte skor tvrdsie odrody )
cca 300 ml cerveneho vina
1 aniz
3 klinceky
1/2 KL mletej skorice
2 okruhle kekse ( na podlozku)
2 bielka
4 PL krystaloveho cukru
stipka soli
Na plnku:
100 g kandizovaneho ovocia ( ja som pouzila pomarancovu a citronovu koru)
1-2 PL mletych orechov (mandli, lieskovcov)
Okrem toho:
2 okruhle kekse ( na podlozku)
hrusky ocistime, opatrne malou lyzickou vyberieme jadrovnik
orechy pomelieme, pridame kandizovane ovocie (mozete posekat v mixeri) ja som pridala trochu amaretta
hrusky uvarime vo vine s anizom, klincekami a skoricou. Varime cca 15 minut, podla toho ake tvrde hrusky mame. Pozor, nerozvarit! Pocas varenia obraciame , aby boli rovnomerne uvarene z kazdej strany. Vino nechame vyredukovat, kym nezhustne. Mozeme pridat 1 PL cukru
bielka vyslahame so stipkou soli , pridame 4 PL krystaloveho cukru a vyslahame tuhu penu. Pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme vyslahanu penu na naplnene hrusky a prelozime do zapekacej misy vylozenej papierom na pecenie
zapekame v rozohriatej rure cca 5- 7 minut pri teplote 190 stupnoch C
v reze
pred podavanim mozeme poliat omacku z vina alebo pridat kopcek zmrzliny
Oooo pana beka Adrika!! to je genialny, originalny dezertik! navyse nie je nabity kaloriami, na jarne maskrtenie prisiel tento receptik ako na zavolanie..
OdpovedaťOdstrániťNo ja nemám slov Adrika, toto je umelecké dielo
OdpovedaťOdstrániťAdrika,no to je luxusny dezertik:)ja hrusky milujem v kazdej podobe,a tato je obzvlast oku lahodiaca:)
OdpovedaťOdstrániťNevím co budu zkoušet dřív, to je krásná hruštička. Jindra
OdpovedaťOdstrániťAdrianka, hrusky zboznujem v hocijakom dezerte, ten tvoj vyzera naprosto super!
OdpovedaťOdstrániťOi Adriana, venho retribuir sua visita, e parabeniza-la seu blog é lindo, uma excelente semana a voce.
OdpovedaťOdstrániťdakujem dievcence za vsetky pochvaly. Tesim sa , ze sa vam tento dezertik pozdava
OdpovedaťOdstrániťGeovana Fontanella: Muito obrigado. Thank you so much.
OdpovedaťOdstrániťGRACIAS POR TU VISITA
OdpovedaťOdstrániťME QUEDO APRENDIENDO DE TU COCINA
GRACIAS
Nagyon szuper, gratulálok:-)
OdpovedaťOdstrániťANGELICA BERTIN : Thank you for your comment. I visit you again. Gracias por tu comentario. Yo que usted visita de nuevo:)
OdpovedaťOdstrániťGesztenye: nagyon kedves vagy. Koszonom szepen.
OdpovedaťOdstrániťAdka velmi lákavý receptík,Betka
OdpovedaťOdstrániťTo je dobry napad.....pekne si to spravila,Adka:-)
OdpovedaťOdstrániť