sobota 28. júna 2014

Banánový chlieb - Banana bread





Ak mate doma velmi prezrete banany, upecte si tento  kolacik. Je to jednoduchy mucnik, ktoreho jednoduchost pripravy a nenarocne suroviny  vas urcite oslovia. Ani mixer nemusite zapinat a mate raz-dva upecene. Krasna chut za bananmi a  nasekane oriesky, ktore vam jemne chrupkaju pod zubami, su skvelou kombinaciou, ktoru si zamilujete. S poharom mlieka, so salkou caju,  mozete podavat na ranajky  alebo na olovrant. Tak pozrime sa ako nato.

Ingrediencie:

rozmer formy: 30x11x6cm

4 prezrete banany
3/4  salky hnedeho cukru
1 1/2 salky polohrubej muky
1 KL soda bicarbony
1 velke vajco
50 g rozpusteneho masla
100 g posekanych orechov  ( podla vlastneho vyberu, moze byt aj mix)

Postup:
Banany osupeme a dame ich do misy. Popucime vidlickou. Pridame cukor, vajicko a dobre premiesame. Pridame preosiatu muku zmiesanu so sodabicarbonou. Dobre premiesame, aby sme nemali v ceste hrcky. Potom pridame rozpustene, vychladene maslo a nakoniec nadrobno posekany orechy. Zakazdym dore premiesame. Vylejeme do pozdlznej formy vylozenej papierom na pecenie a pecieme pri teplote 175 stupnov C asi 55-60 minut. Kontrola spajlou. Mucnik nechame dobre vychladnut a mozeme jemne poprasit praskovym cukrom.




4 komentáre:

  1. Adrianka prosim neco na dieta vidim u tebe jamky a to nic na muje Figur ,neco pro pa kg prc hahaha zdravim tebe Karin

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Len pred pár dňami som sa s týmto receptom stretla prvý raz na inom blogu. Možno niekedy vyskúšam. V poslednej dobe sú dostať veľmi lacné banány, stoja toľko, čo sme za ne platili kedysi v korunách ešte za socializmu :-) Možno to raz vyskúšam. Fotky sú excelentné!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adka ja som vyskusala hned vcera a je vyborny...

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)