nedeľa 10. apríla 2011

Hruska Alaska


Hruska varena v cervenom vine, plnena pomarancovo-orechovou plnkou obalena v snehovom  kabatiku. Krasny a chutny dezert. K tomu vari ani netreba viac slov.




Ingrediencie:
2 hrusky (vyberajte skor tvrdsie odrody )
cca 300 ml cerveneho vina
1 aniz
3 klinceky
1/2 KL mletej skorice
2 okruhle kekse ( na podlozku)
2 bielka
4 PL krystaloveho cukru
stipka soli

Na plnku:
100 g kandizovaneho ovocia ( ja som pouzila  pomarancovu a citronovu  koru)
1-2 PL mletych orechov (mandli, lieskovcov)
Okrem toho:
2 okruhle kekse  ( na podlozku)











hrusky ocistime, opatrne malou lyzickou vyberieme jadrovnik










orechy pomelieme, pridame kandizovane ovocie (mozete posekat v mixeri) ja som pridala trochu amaretta


hrusky uvarime vo vine s anizom, klincekami a skoricou. Varime cca 15 minut, podla toho ake tvrde hrusky mame. Pozor, nerozvarit! Pocas varenia obraciame , aby boli rovnomerne uvarene z kazdej strany. Vino nechame vyredukovat, kym nezhustne. Mozeme pridat 1 PL cukru






 nechame ochladit











bielka vyslahame so stipkou soli , pridame 4 PL krystaloveho cukru a vyslahame tuhu penu. Pomocou cukrarskeho vrecka nanesieme vyslahanu penu na  naplnene hrusky a prelozime do zapekacej misy vylozenej papierom na pecenie



  






zapekame  v rozohriatej rure cca 5- 7 minut pri teplote 190 stupnoch C










v reze











pred podavanim mozeme poliat omacku z vina alebo pridat  kopcek zmrzliny

14 komentárov:

  1. Oooo pana beka Adrika!! to je genialny, originalny dezertik! navyse nie je nabity kaloriami, na jarne maskrtenie prisiel tento receptik ako na zavolanie..

    OdpovedaťOdstrániť
  2. No ja nemám slov Adrika, toto je umelecké dielo

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Adrika,no to je luxusny dezertik:)ja hrusky milujem v kazdej podobe,a tato je obzvlast oku lahodiaca:)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Nevím co budu zkoušet dřív, to je krásná hruštička. Jindra

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrianka, hrusky zboznujem v hocijakom dezerte, ten tvoj vyzera naprosto super!

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Oi Adriana, venho retribuir sua visita, e parabeniza-la seu blog é lindo, uma excelente semana a voce.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. dakujem dievcence za vsetky pochvaly. Tesim sa , ze sa vam tento dezertik pozdava

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Geovana Fontanella: Muito obrigado. Thank you so much.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. GRACIAS POR TU VISITA
    ME QUEDO APRENDIENDO DE TU COCINA
    GRACIAS

    OdpovedaťOdstrániť
  10. ANGELICA BERTIN : Thank you for your comment. I visit you again. Gracias por tu comentario. Yo que usted visita de nuevo:)

    OdpovedaťOdstrániť
  11. Gesztenye: nagyon kedves vagy. Koszonom szepen.

    OdpovedaťOdstrániť
  12. Adka velmi lákavý receptík,Betka

    OdpovedaťOdstrániť
  13. To je dobry napad.....pekne si to spravila,Adka:-)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)