nedeľa 9. septembra 2012

Kokosova panna cotta a mangove zele, Coconut panna cotta and mango jelly






Panna cottu mam velmi rada. Pre mna je to hadam najednoduchsi dezert na svete. Mam ho rada pre jeho krasnu kremovu konzistenciu, pre jeho jemnu chut a hlavne jednoduchu pripravu. Mam ho rada aj pre jeho nespocetne mnozstvo chutovych variacii. Mozete si ju urobit nasladko alebo dokonca aj vo verzii bez cukru a doplnkom k tejto verzii casto byva kaviar, losos alebo rozne drobne zeleniny. Komu jak je libo:). Ja vsak mam rada sladke, takze u mna tento klasicky taliansky dezertik  rozhodne v sladkej verzii. Moze sa urobit iba zakladna vanilkova verzia, ktora sa potom vacsinou doplna roznymi ovocnym omackami , listkom maty alebo karamelom, cokoladou atd. Proste  nekonecne mnozstvo chutovych  variacii. Ja som sa dnes rozhodla pre kokosovu s mangovym pyre, ktore som trochu spevnila zelatinovymi platkami. Takze preto v nazve mangove zele..., ale bez tej zelatiny rozhodne je to pyre. Vlastne len rozmixovane ciste ovocie s pridanim maleho mnozstva cukru....no a trochu aj tej zelatiny... :). Kombinacia kokosovej chuti v spojeni s mangom ma prinavratila v spomienkach na tohtorocnu dovolenku... Nech zije exotika... JAMBO Kenya!!!!

Ingrediencie:
400 ml kokosoveho mlieka
300 ml slahackovej smotany
4 platky zelatiny
2 PL cukru  ( pripadne podla chuti )

Mangove zele:
2 ks zreleho manga
1-2 PL praskoveho cukru
100 ml vody
3 platky zelatiny
z uvedenych surovin pripravite 7 dezertov ( zavisi od velkosti poharov)

Postup:
Ako prve si namocime 4 platky zelatiny do studenej vody ( cca 10 minut) , aby zmakli. Kokosove mlieko a smotanu vlejeme do hrnca, pridame cukor a za staleho miesania zahrievame, kym sa cukor nerozpusti . NEVARIT!!!!!!!!!! Potom do tejto teplej, ale nie horucej smotany pridame vyzmykane platky zelatiny a miesame, kym sa zelatina rozpusti. Mozeme vlievat do poharov. Ja som si zvolila tento zosikmeny vzhlad. Je potrebne zabezpecit pohare do tejto polohy. Ako vidno na obrazku pomohla som si ako som vedela:))). Plastove dozy a podlozka je tuba s gelovou farbou:))) a v tej druhej doze su zelatinove kocky...:))) ucel to vsak splniko:))) Odlozime do chladnicky minimalne na tri hodiny, kym dobre stuhne.




Ked mame panna cottu stuhnutu pripravime si mangove zele. Namocime 3 platky zelatiny do studenej vody. Mango prekrojime a malou lyzickou vydlabeme duzinu. Pridame k nej praskovy cukor ( podla chuti) a vymixujeme. Dame si zahriat 100 ml  vody a pridame do nej vyzmykanu, zmaknutu zelatinu a dobre premiesame, kym sa platky rozpustia. Voda ma byt tepla, ale nie horuca!!!!!!!Do tejto vody s rozpustenou zelatinou vmiesame asi 2-3 lyzice mangoveho pyre, dobre premiesame  a potom to cele vmiesame do zbytku  mangoveho pyre. Preslahame a mozeme plnit pohare. Opat odlozime do chladnicky stuhnut.



Pred podavanim mozme ozdobit malym mnozstvom slahacky, listkom maty, kuskami manga alebo konzumujem iba tak bez ozdob:))) Nechajte si chutnat!!!!!!!!!



14 komentárov:

  1. Adriano,
    pannu cottu jsme si taky zamilovali. U nás jede s malinovým přelivem... ale kokos máme taky rádi, takže díky za inspiraci - určitě vyzkouším.
    Měj se fajn Věrka

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Vierka dakujem za navstevu... Preto ju milujem, ze sa da pripravit na tisic roznych sposobov...Ked ju milujes nie je co riesit...:))) papa Ada

      Odstrániť
  2. Adrianka aj u nás panna cotta vedie a táto tvoja kokosová musí byť veľká delikatesa :-) určite vyskúšam, ale z iným ovocím nie z mangomm to u nás nedostanem dobrej chuti.

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Ajka, ja som mala doma dve manga, ktore som uz musela spotrebovat, tak som hladala cosi... a nasla som tento recept...kokosove mliecko som mala tiez a veru to bolo v tejto kombinacii velmi lahodne... samozrejme , ze sa da kombinovat s akymkolvek ovocim...to kokosove mliecko ma nieco doseba:)))

      Odstrániť
  3. Ahoj skoda tady ne bidlis mam rada dobrutky a co tady vidim no to je neco na muj nazor .Posilam tebe zdrave a hezky tyden pa Karin

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Mila Karin, tesim sa, ze sa ti tento dezert paci... aj ja posielam pozdravy do Nemecka a dakujem za navstevu:)))

      Odstrániť
  4. Mňam, ja tiež vyskúšam, akurát som rozmýšľala, čo urobím z kokosového mlieka, len ovocie musím dať iné, ale myslím, že aj tak to bude pochúťka!♥ Darina B.♥

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Darinka , uz som pisala Ajke, ze nutne som musela spotrebovat manga... dezertik bol velmi lahodny, ale urcite sa da pouzit akekolvek ovocie...nech vam chutna. Dakujem za navstevu... papa

      Odstrániť
  5. Ahoj Adrianko, je to výborný nápad s mangem. Zase změna. :-))

    OdpovedaťOdstrániť
  6. To musí být hříšně dobré! Nádherně si to nachystala do těch skleniček. Úplná pastva pro oči (a jazýček určitě taky :D)!

    OdpovedaťOdstrániť
  7. to by som si hneď dala :-))....nádherné!

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Thanks for Jelly recipe. I adore sweets ;) order cigarettes

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dobrý den, máte tu krásné recepty :) Chtěla jsem se zeptat, panna cottu dělám obvykle jen ze smetany,bez mléka, stuhne s tím mlékem natolik dobře, že jde z kelímku vyklopit a drží dobře tvar? Díky moc :)

    OdpovedaťOdstrániť
    Odpovede
    1. Veronika, dakujem pekne za mily komentarik... nie som ziadny odbornik na panna cottu , ale myslim si, ze jej tuhost nezavisi od toho, ci je tam mlieko a smotana, ale od toho , kolko zelatiny pridate. Ak ju chcete mat tuhsiu, tak pridate viac zelatiny...ja robievam panna cottu do poharov, zatial som ju este nevyklapala....

      Odstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)