Uz davnejsie som pozerala pozeral relaciu Tajomstvo mojej kuchyne a Marketa Hrubesova tam robila tuto cesnakovu omacku. Mame radi rozne omacky, tak som sa ju rozhodla vyskusat. Aj ked na fotografii ne-vyzera nejako vabne, bola skutocne velmi dobra. Taka cesnakova s nasladlou chutou. Oplati sa dobre po-razit ten cesnak, pusti svoju skvelu aromu. Urobila som ju k bravcovej panenke a ako prilohu som urobila zemiakovo-sosovicovy puf. Sosovicu som pouzila cervenu, je jemnejsia a je uvarena raz-dva. Myslim, ze sa mi podarilo celkom dobre skombinovat maso , omacku a ten puf. Vznikol z toho velmi chutny obed.
Ingrediencie:
500 g bravcovej panenky
2 PL oleja
4 platky masla
sol, korenie
na omacku:
40 ks cesnakovyh strucikov
2 PL cukru ( u mna hnedy cukor)
100-150ml slahackovej smotany
50 ml vyvaru
sol, biele mlete korenie
na zemiakovo-sosovicovy puf:
uvarit zemiaky
2 uvarene mrkvy
1 pohar uvarenej cervenej sosovice
1 vajce
sol, korenie
Postup:
Uvarime v mierne osolenej vode zemiaky. Uvarime aj sosovicu a mrkvu. Mrkvu som pouzila z hovadzej polievky. Zemiaky a sosovicu scedime. Dohutime korenim, prip. solou a rozmixujeme. Pridame vajicko a este spolu premixujeme. Naplnime formicky , ktore ulozime do pekaca na alobal a pecieme vo vyhriatej rure pri 190 stupnoch C cca10-15 minut. Cukor dame skaramelizovat do vyssieho hrnca. Pridame ocistene struciky cesnaku a dobre cesnak orestujeme. Pridame smotanu a nechame chvilu smotanu zredukovat. Po castiach pridavame vyvar. Ked uz je dostatocne smotana zredukovana, odstavime z ohna a ponornym nixerom rozmixujeme na hladku omacku. Vratime spat do hrnca a udrziavame teple. Maso opecieme na panvici z kazdej strany. Osolime, okorenime a prelozime do zapekacej misy. Panvicu oplachneme asi so 100 ml vody a podlejeme tymto vypekom maso. Na maso dame po 2 platky masla a dame do rury este asi na 15 minut zapiect. Pocas zapekania polievame vypekom, aby maso ostalo stavnate a zbytocne sa nevysusilo.
zemiaky, mrkva, sosovica
orestovane maso na panvici
orestovany cesnak
uz upecene maso
mixovanie cesnakovej omacky
zemiakovo-sosovicovy puf
Dobru chut!
toto je uz ake superske!!!! urcite vyskusam, naozaj to vyzera uzasne,Adri!!!!
OdpovedaťOdstrániťTak dnes tu doslova slintam nad vsetkym co bolo pridane ;) a to som cez vikend skusala viacere recepty z tejto stranky, ci uz sladke al. masove.
OdpovedaťOdstrániťA vsetko bolo vynikajuce :)
Livia
Hallo Adriane mam hlad chuttvuj jidlo nemamslovo jo supr .Zdravim tebe pa Karin
OdpovedaťOdstrániťReláciu som tiež videla :-) No mne sa viac páči ten tvoj puf, Adri :-) Len som červenú šošovicu ešte nerobila. Ale keď píšeš, že to je rýchlejšie ako s hnedou... tak snáď nebude problém :-) Vďaka
OdpovedaťOdstrániťtoto urobím v nedeľu, Viki mala narodky a meniny, tak bude slávnostný obed a ako zákusok tiramisu, už sa teším, čo teším, sliny zbieram z klávesnice.....
OdpovedaťOdstrániťnadherne naservirovane,Adrika-sikulka :)
OdpovedaťOdstrániťPuf aj omáčka skončila v koši 🙈 , omáčka s cukrom a cesnakom vobec nechutila, puf sa nedal vybrat z formiciek, to co z toho zostalo sa nedalo použiť 😓
OdpovedaťOdstrániťMIly anonym, co k tomu dodat? Neviem, preco sa vam puff nevydaril. Tenkym nozom oddelit od formicky a je von. A omacka , ze vam nechutila? to mi je luto... kolko ludi , tolko chuti...ja si uz podla zlozenia receptu vyberam, ze co asi vyskusam.Poznam nase chute a viem , co by nam mohlo a malo chutnat. no obcas sa aj majster tesar utne :). Nic, co nie je dobre, tak na blogu neuverejnujem. Snazim sa pisat recepty zrozumitelne a su dolozene aj foto dokumnetaciou. Verim, ze nabuduce si vyberiete recept, ktory bude vyhovovvat vasim chutiam. Dakujem za komentar.
Odstrániť