Receptik som videla u Zuzky. Moja starsia dcerka je vegetarianka a preto tento recept by som rada venovala jej. Raz za cas je vsak dobre aj pre nas ( masozravcov) dopriat si takuto zeleninovo-syrovu pochutku . Priprava baklazanu je nenarocna. S hriankou a zelenym salatom si doprajme lahky letny obed.
Ingrediencie:
baklazan ( pocitajte aspon 1 na osobu)
olivovy olej
sol
citronova stava
sezamove semiacka
prip. chilli lupienky
Feta syr (prip. iny, podobny)
salat podla chuti
dresing
Tahini pasta ( asi 2 PL)
olivovy olej ( asi 2 PL)
citronova stava z pol citrona
2 struciky prelisovaneho cesnaku
asi 1 PL medu
1-2 PL vody
sol
okrem toho:
asi 2 PL sezamovych semiacok (na posyp)
Postup:
Baklazan umyjeme, osusime a prerezeme pozdlz na polovicu. Urobime priecne zarezy do kriza. Davame pozor, aby sme neprerezali supinu. Osolime a polozime na papierovu utierku na 10 - 15 minut reznou stranou dolu. Nechame ho vypotit .Na suchej panvici oprazime sezamove semiacka , odlozime bokom a nechame vychladnut. Ruru rozohrejeme ruru na 200 stupnov C. Baklazan potrieme olejom a dame piect do rury cca 15 minut do zlatova. Vyberieme z rury, posypeme rozdrvenou fetou a dame este na chvilu zapiect 7-10 min. Mediztym si pripravime dresing. Z uvedenych surovin tycovym mixerom vsetko spolu rozmixujeme. Ja som este naviac pridala chilli lupienky.
Baklazan ulozime na zeleny salat. Posypeme sezamovymi semiackami, pokapeme dresingom a mozeme si pochutnavat.
také jednoduché a ako chutne to vyzerá.........
OdpovedaťOdstrániťMilujem túto zeleninu, takže si sprivatizujem tvoj receptík :-)a urobím to. Adrika, vďaka za receptík
OdpovedaťOdstrániťNa ja ich darf nicht so viel schauen beim Anblick von denen Rezepten krig ich immer Hunger super Adriane liebe grüße Karin
OdpovedaťOdstrániť