sobota 9. apríla 2011

Zapeceny chlieb s mozzarellou - yummi!

Bola nas navstivit moja starsia dcerka a urobila nam tuto chutovecku. Kedze obaja s manzelom mame velmi radi mozzarellu, odvtedy si tento zapeceny chlebik robime dost casto. Je to jednoduche, rychle a mnam, mnam.




Ingrediencie:
mozzarella
paradajky
toustovy chlieb
olivovy olej
cesnak
bylinkova sol
estragon (tarragon) 1/2 KL
na posyp zelena pazitka

do olivoveho oleja pridame prelisovany cesnak, bylinkovu sol a estragon, premiesame
z toustoveho chleba urobime svetle hrianky, ktore potrieme ochutenym olejom

chlieb dame na plech vylozeny papierom na pecenie


ulozime nan platky paradajok, prikryjeme mozzarellou a trochu potrieme zvysnym olejom. Dame zapiect na cca 7 min, kym sa syr nerozpusti. Rura na190 stupnov C.


Hotovy chlieb posypeme nakrajanou cerstvou pazitkou a mozeme podavat. Dobru chut!

10 komentárov:

  1. Fantastické chlebíky Adrika:) už teraz viem že budu mojou záchranou pred vlčím hladom v lete:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. no to je rozprávka Adrika, vsetko mozarellové skúsam!!!

    OdpovedaťOdstrániť
  3. Aďka, ... čo dodať, pohladí všetky zmysly. Podobné robievam, ale vyskúšam aj tento recept.
    Mňam :)

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrika,ake jednoduche,a pritom tak efektne a chutne!!!dakujem za inspiraciu:)

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Taka zdrava bruscceta (ci ako sa to pise)...ja stale rozmyslam, ze bruscceta su vlastne nase topinky, len mi si ich "gumujeme" cesnakom a taliani na ne daju paradajky a bazalku :) Taketo pecene chlebiky su vzdy super rychla vecera.

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Milujem taketo chlebicky, uz nech je tu letoo!! :))

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Ajka: ano su vyborne,velmi sme si ich oblubili a robime si ich casto. Je to taka mnamka:)

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Evitchka: aj sceeeeeeeem leto. Mimochodom dnes je take krasne pocasie, ze je mi radost zit:)

    OdpovedaťOdstrániť
  9. Dievcence, tesi ma, ze vas tieto chlebiky zaujali. Verim, ze ked ich skusite,tak neolutujete. Nech vam chutnaju!

    OdpovedaťOdstrániť
  10. robila som a výborné to bolo, veľmi často si robím mozarelu s rajčinami na studeno s opečenou bagetkou, a asi to zmením a budem si to robiť takto v rúre.

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)