pondelok 2. mája 2011

Cappuccino-bananove rezy

Na tomto zakusku ma najviac bavila poleva:). Nie som velka kamaratka s coko polevou. Tu som vobec nemusela dbat nato, aby bola krasna, hladka a leskla:). Len som patlala maslanickou a patlala. Pouzitie  maslanicky dodalo coko poleve taky rustikalny vzhlad. Co sa tyka plnky, tak som mala problem nespapat ju pri tolkom ochutnavani. Piskota  je  skvela. Zakusok nie je  narocny na pripravu. Pre milovnikov cappuccina a bananov poskytne skvely chutovy zazitok.
Ingrediencie:

5 vajec
200 g polohrubej muky
7 PL krystaloveho cukru
2 KL prasku do peciva 
100 ml vlaznej vody
100 ml oleja
1 PL kakaa
stipka soli

Plnka: 

500 g tvarohu jemneho ( ja som pouzila Quark)
250 g masla
150 g praskoveho cukru
5 PL cappuccina v prasku ( ja som mala 2 PL orechove a 3 PL rumove)
80-100 ml prevarenej vody
4-5 bananov ( podla velkosti)

Poleva:
150 g cokolady 
100 g masla
4-5 PL smotany  ( mozno nahradit mliekom)

Postup:

Ako prve si zalejeme praskove cappuccino s prevarenou vodou a nechame vychladnut. Bielka vyslahame so stipkou soli. Pridame cukor a slahame, kym pena nie je pekna , tuha  a leskla. Pridame zltka, otacky na mixeri znizime na najnizsiu rychlost. Pridame vodu,preslahame. Pridame olej, preslahame. Pridame muku zmiesanu s praskom do peciva a kakaom. Pred pridanim preosejeme vsetko spolu. Zamiesavame uz len rucne. Pecieme na plechu vystlatom papierom na pecenie. Rozmer plechu 30x40-klasicky plech asi 12-15 minut pri teplote 180 stupnov C. 





Tvaroh vyslahame a v malych mnozstvach za staleho slahania pridame vychladnute cappuccino. Maslo vyslahame s cukrom. Vyslahany tvaroh s cappuccinom pridavame do masla  po mensich castiach. Zakazdym dobre preslahame. Vzniknuty krem natrieme na vychladnutu piskotu, z ktorej sme odstranili papier a vratili spat do plechu. Banany narezeme na hrubsie kolieska a poukladame na krem.



Nad parou rozpustime cokoladu, pridame maslo. Miesame. Nakoniec pridame smotanu ( ja som mala extra strong double crem 1 kopcovitu PL,mozno by som mohla pouzit aj creme fraiche).  Potom uz len maslanickou patlame na vrch cokoladovu polevu. 

Tak a mame hotovo! Nech sa paci, ponuknite sa!

9 komentárov:

  1. Mňam Adrianka tento koláčik vypadá úúúúplne perfektne a viem si ho predstaviť aj ako fajnovú tortičku:)

    OdpovedaťOdstrániť
  2. Adrika,toolko uzasnych receptov si pridala,ze azzzzzzz slintaaaam:)

    OdpovedaťOdstrániť
  3. ..Adrika, toto musím vyskúšať ..

    OdpovedaťOdstrániť
  4. Adrika, vyskúšala som tento zákusok a je perfektný :) vrele odporúčam :))))

    OdpovedaťOdstrániť
  5. Adrika vyzerajú úžasne, už aj odkladám recept
    Iveta - Yvett z MMB

    OdpovedaťOdstrániť
  6. Dievcence tesi ma, ze vas recept zaujal.

    OdpovedaťOdstrániť
  7. Anonymny, vdaka za spravicku, potesila

    OdpovedaťOdstrániť
  8. Yvetka, tesim sa velmi, ze si ku mne zavitala a ze si tu nasla inspiraciu.

    OdpovedaťOdstrániť
  9. robila som tento kolac a je fakt vyborny, stale som donho chodila :)

    OdpovedaťOdstrániť

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)