Skvela pochutka. Maso v spojeni s ovocim nemusi byt prave najlepsia kombinacia pre kazdeho. Nie kazdy je nakloneny k prepojeniu tychto chuti. . Chut masovych guliek je ozvlastnena pridanim muskatoveho orieska. Susene marhule, skorica s pridanim chilli robia omacku sladkasto-pikantonou a chute su korunovane pridanim cerstveho koriandru s oprazenymi lupienkami mandli. My sme si skvele pochutnali a snad niekoho tento recept oslovi tiez. Jedno viem urcite, u nas sa zaraduje do nasho jedalnicka.
Ingrediencie:
500 g mleteho pliecka
sol, korenie,
1 KL cervenej ml. papriky
1/2 KL muskatoveho orieska (nutmeg)
60 g struhaneho syra
1 konzerva lupanych cervenych paradajok
1 cibula
1 vajce
3 PL oleja
1/2 KL mletej skorice
1/4 KL chilli
125 g susenych marhul
50 g mandlovych lupienkov
koriander cerstvy 1/2 zvazku
olej na vyprazanie masovych guliek
Postup:
Ako prve si poprazime mandlove lupienky na suchej panvici. Odlozime bokom. Maso pomelieme, dochutime solou, korenim, muskatovym orieskom, cervenou mletou . Pridame nastruhany syr ,vajce a vymiesame. Robime gulky vo velkosti vacsieho vlasskeho orecha a vyprazime v oleji z kazdej strany dozlatista. Cibulu porezeme na tenke platky a podusime na 3 PL oleja, pridame na polovicu prekrojene marhule, skoricu ,chilli paradajkovu konzervu , podlejeme cca 100 ml vody a nechame povarit, cca 10 minut. Masove gulky prelozime do omacky a nechame spolu prehriat. Posypeme cerstvym koriandrom a platkami mandli. Podavame s ryzou. Postup pripravy ryze podla mna najdete TU.
Mnamky, mnami, mnaaaaaam:)
Tak to by som si veru dala! Mnam, vyzera to zaujimavo, mlete masko ja mozem na vsetky sposoby:-)Super Adka!
OdpovedaťOdstrániťLucka bolo to vyborneeeeeee. Doporucujem vyskusat.
OdpovedaťOdstrániťAdka, normalne Ta obdivujeme kolko stihas varit:-) a vsetky take zaujimave jedla. Pravdu povediac skorov vsetko by som si aj hned dala:-)
OdpovedaťOdstrániťLudka, ja varim kazdy den. Varim klasiku a niekedy zas skusam nove veci. Obcas urobim po sebe aj par veci, ktore nestoja zanic:(. Take samozrejme ani nepridavam. Vdaka za tvoj mily komentarik
OdpovedaťOdstrániťólalaaaaaaaaa to znie tak delikátne, že to isto v blízkej budúcnosti vyskúšam, všetko , čo je zvláštne mi nedá pokoj, kým neskúsim, potom podám hlásenie..
OdpovedaťOdstrániťEvi vyskusaj, bolo to eno-nuno:)
OdpovedaťOdstrániťAdka vynechám syr a spravím zbiehajú sa mi slinky Betka
OdpovedaťOdstrániťDnes sme mali, bolo super, dobre chuťovo vyvážené, pochutili sme si.
OdpovedaťOdstrániťp.Adrianka vidieť ,že varite s láskou,vaše recepty ma zaujali,sbudem postupne skúšať.
OdpovedaťOdstrániťDakujem za navstevu aj za mily komentarik...dufam, ze vam bude chutit :)
Odstrániť