Nemozem tvrdit o tejto pomazanke, ze som v zivote lepsiu nejedla, ale s kludnym svedomim mozem povedat, ze je prinajmensom velmi zaujimava a netradicna.Konzistenciou trochu pripomina velkonocny vajcovy syrek (hrudku) samozrejme s chutou kukurice. Tepla je dost riedka, po vychladnuti stuhne. Mozete ju konzumovat aj teplu aj studenu.
Ingrediencie:
1 konzerva sterilizovanej kukurice (velka cca 400 g)
300 ml mlieka
1 PL masla
70 g struhaneho syra
2 vajcia
sol, korenie
1 PL pazitky, zelena petrzlenova vnat
Postup:
V mixeri rozmixujeme kukuricu s mliekom. Zmes nalejeme do panvice, pridame maslo, struhany syr a nechame prejst varom, Nakoniec pridame rozslahane vajcia a za staleho miesania povarime do zhustnutia. Dochutime solou, korenim .Pred koncom pridame pazitku, zamiesame a odstavime . Mozeme natriet na chlieb alebo aj na hrianku a ozdobime petrzlenovou vnatou.
Adrianka, ja mam velmi rada netradicne natierky, kedze na chlebik si nezvyknem davat "tradicnu" sunku ci salamy, tak sa snazim vymyslat rozne pomazanky :) najviac v poslednej dobe vedie cicerova, chuti ako hummus, no jej konzumaciu musim vzdy planovat, lebo ju mam rada so slusnou davkou cesnaku :))) tato ma zaujala kukuricou, ale zase syr nemozem a mlieko tiez len bezlaktozove..
OdpovedaťOdstrániť