piatok 27. mája 2011

Losos s brusnicovou omackou, Salmon with cranberry sauce


Ked bola u nas nedavno mladsia dcerka robila som tohoto lososa. Lososa mame vsetci radi. Najma ja:). Pri lososovi staci nejakych 12-15 minut a viete z neho vycarit nadherne a chutne papanicko. Losos pre mna znamena jednoznacne  najrychlejsiu a najjednoduchsiu  pripravu ryby. Netvrdim, ze iny druh ryb sa pripravuje dlho, to zas nie, ale pre mna a hlavne pre moje chutove pohariky je toto TOP:) . A samozrejme nesmieme zabudnut aj na lahodnu chut  masa z lososa. Ozaj, a viete o tom, ze losos patri medzi  nie prave najdietnejsie ryby? Ma vysoky obsah tuku. Losos ma povesť tučnej ryby,  obsahuje vsak  iba „dobré“ tuky –  omega-3 (užitočné pre mozog a cievy). Napriek svojmu vysokemu obsahu tuku sa losos odporuca pri dietach. Dobre tuky, zle tuky..., mne to vsak nevadi, pre mna je i tak NAJ:).
Ak vas losos s brusnicovu omackou oslovil, podrobny popis pripravy a fotopostup ako ho pripravujem JA najdete TU.

2 komentáre:

Dakujem za kazdy komentar, aj negativny:)